Missie en Visie

In 2011 begon ik met grote plannen aan mijn business. Sindsdien ben ik steeds verder gaan nadenken over mijn manier van ondernemen.

Als sterk groeiend bedrijf met een eigen productievestiging ben ik mij bewust van de groeiende verantwoordelijkheid voor de planeet en de mens. Ik wil mijn bedrijf met hogere normen duurzaam veranderen en positief beïnvloeden. Lees verder over het thema duurzaamheid.

Ik draag vandaag de verantwoordelijkheid voor morgen.

Verantwoordelijkheid kun je meten. Hiertoe behoren het respect voor onze planeet, maar ook voor de mens, op de basis van duurzame zakenrelaties. Mijn verantwoordelijkheid houdt ook in dat ik mijn eigen gedrag onder de loep moet nemen. Ik wil een balans tussen de groei van mijn business en het effect daarvan op het milieu. 

Geen overproductie dankzij print-op-aanvraag Mijn bedrijfsmodel heet ‘print-op-aanvraag’. In tegenstelling tot normale producenten druk ik alleen datgene wat klanten hebben uitgezocht of zelf hebben ontworpen en dan ook pas als ze het bestellen. Ik produceer bovendien alleen het gewenste aantal, vanaf één exemplaar tot grote bestellingen. Het duurzaam produceren en handelen behoort inmiddels tot de DNA van mijn bedrijf. Daar ben niet alleen ik en onze planeet blij mee, maar ook mijn klanten die minder dan twee procent van mijn producten terugsturen. En zelfs de geretourneerde producten krijgen een tweede leven omdat ik ze doneer of recycle. 

Investeren in een duurzame & ecologische productie Ik heb geïnvesteerd in moderne, milieuvriendelijke technologieën en producten. Zo maak ik gebruik van sublimatie en direct-to-film. Bij het digital-direct drukken, worden duurzame inkt en veganistische kleurpigmenten gebruikt. Het drukproces is bovendien bijzonder water- en stroombesparend. Ik gebruik bij het verwerken van de orders en facturen helemaal geen papier, hiermee bespaar ik omgerekend 423 bomen per jaar. 

Mijn eigen groene productlijn T-shirt of hoodie – ik hou van duurzame producten. Daarom breid ik mijn assortiment steeds verder uit met producten die ecologisch zijn geproduceerd of een duurzame waarde hebben. De producten van mijn eigen collectie zijn van biologische en milieuvriendelijke stoffen gemaakt Ik kan ook andere bio-merken leveren. Tegen eind 2023 wil ik het aantal groene producten ten minste verdubbelen. Op deze manier kan ik mijn klanten in bijna iedere productcategorie een duurzaam alternatief aanbieden. Verder werk ik eraan om de herkomst, het materiaal en de certificaten van mijn artikelen duidelijk kenbaar te maken. 

Producten & opdrukken met een lange levensduur Producten van hoogwaardige stoffen en materialen blijven bijzonder lang mooi en zijn dus ook bijzonder duurzaam. Ieder product wordt door en door getest voordat het aan mijn assortiment wordt toegevoegd. Ik controleer de levensduur van de stoffen en de opdrukken in een reeks van testprints en ik was ze diverse keren. Na het drukken test ik of er eventueel nog chemische residuen zijn, controleer ik of de kleuren nog mooi zijn en of de verwerking optimaal is. Ik controleer ook regelmatig de feedback van de klanten over de producten die al langer in mijn assortiment zijn om zo een constante kwaliteit te kunnen garanderen. 

Hernieuwbare energie Het overstappen op hernieuwbare energie is niet altijd eenvoudig, maar wel heel belangrijk. Sinds de start van AmarinsB dek ik de elektriciteitsbehoefte van al mijn apparaten volledig met groene stroom. 

Eerlijke arbeidsomstandigheden Met mijn gedragscode zorg ik ervoor dat mijn leveranciers dezelfde waarden vertegenwoordigen en naleven die voor mij belangrijk zijn. De producenten van mijn eigen collectie moeten aan de hand van certificaten, lidmaatschappen en kwaliteitszegels eerlijke, onafhankelijk gecontroleerde arbeidsvoorwaarden aantonen. Ik ken mijn leveranciers in Frankrijk, Bangladesch, Turkije en Portugal persoonlijk en heb hun productievestigingen zelf bezocht om te kunnen garanderen dat deze voldoen aan mijn standaards met betrekking tot de arbeidsomstandigheden en eerlijke betaling. 

Een duurzaam bedrijfsmodel Ik ben trots op de open werksfeer, de vlakke hiërarchieën en mijn inspanningen om duurzame groei te bereiken. 

Een groeiend bedrijf In 2021 begon ik in mijn eentje – vandaag de dag werk ik samen met enkele andere ZZP’ers. Mijn omzet verdubbelde in 2022 ten opzichte van 2021. Deze groei heb ik te danken aan mijn persoonlijke aandacht, mijn eerlijkheid, de kwaliteit die ik lever en ervoor te zorgen dat mijn klanten dat wat ze krijgen ook mooi vinden. 

Toekomstgericht denken De weg naar echte duurzaamheid is lang Ik streen ernaar elke dag een beetje minder afval te produceren en mijn ecologische voetafdruk steeds verder te verkleinen. In 2023 wil ik alle Europese leveringen plasticvrij verpakken. Ik zal doorgaan met het toevoegen van ecologische producten aan mijn assortiment en duurzame aankoopbeslissingen vergemakkelijken en bevorderen. En ook bij de productie wil ik mijn energie-efficiëntie verder verbeteren en mijn CO2-uitstoot zo veel mogelijk beperken.

Duurzaam ondernemen betekent voor mij een balans vinden tussen mijn bedrijf, het milieu en de mensen. 

Chat openen
1
Hulp nodig?
Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn? Mijn klantenservice is bereikbaar van ma-vrij tussen 9.00 en 12.00 uur. Groetjes AmarinsB