Aanleveren bestanden

WE ADVISEREN OM EERST DEZE INFORMATIE TE LEZEN VOORDAT JE JE BESTANDEN AAN ONS DOORSTUURT

UPLOAD HIER JE BESTAND(EN)
naar info@amarinsb.nl

Type bestanden

Je bent als klant zelf verantwoordelijk voor de kwaliteit van de bestanden die je aan­le­vert. Lees daarom vóór het drukgereed maken van je document onderstaande instructies. Die geven aan waar bestanden aan moeten voldoen om een voorspelbaar drukresultaat te krijgen. Uiteraard controleren wij u bestanden en indien er bij de controle onvolkomenheden naar voren komen krijgt u van ons een melding. Pas na uw akkoord gaan wij over tot drukken.

Microsoft documenten

In het Microsoft Office pakket is het niet mogelijk drukbare bestanden te maken. Deze bestanden geven onverwachte resultaten. Wel kunnen wij voor je kijken of wij je Office-bestand om kunnen zetten in een drukbaar bestand. Wij rekenen hiervoor een minimumprijs van € 25,- per product, een exacte prijsopgave geven wij in overleg.

Kleurmodus

Een kleur kan er op je scherm helder en intens uitzien terwijl deze dof is wanneer je deze print. Je computerscherm maakt gebruik van licht om kleuren weer te geven (RGB). Materialen zoals papier, pvc, hout, metaal enz. geven van zichzelf geen licht en worden bedrukt met inkt. Inkt en verf hebben een ander kleurbereik dan licht. Om ongewenste verrassingen te voorkomen is het belangrijk dat je jouw ontwerp aanlevert in de juiste kleuropbouw. Voor druk- en print werk gebruiken we CMYK-kleurmodus (fullcolour). Voor drukwerk is ook PMS (Pantone) mogelijk, maar voor een fullcolour druk dien je de PMD kleuren om te zetten naar CMYK. En soms is een kleur zo specifiek (felle- of fluor-kleuren) dat het drukresultaat afwijkt van het ontwerp op scherm.

De maximale kleurdekking bij full color drukwerk is ongeveer 280%. Wanneer je bijvoorbeeld zwart in full color opmaakt, let dan op dat zwart ook echt 100% zwart is en geen 100% cyaan, 100% magenta, 100% yellow en 100% black. Als zwart echt diep zwart moet zijn, voeg je 10% toe bij C, M en Y, dus dan krijg je: 10%C +10%M + 10%Y +100%K. Doe dit nooit voor zwarte teksten. 
Een mix van 400% (dus hoger dan 280%) kan vlekken en andere storende factoren in je drukwerk veroorzaken. Aanbevolen wordt om niet meer dan 280% kleurdekking te geven bij CMYK. %C + %M + %Y + %K

Wanneer er een “doorschijnende” kleur wordt toegepast, ofwel een lager percentage dekking van de kleur, is het van belang te weten dat 10% de minimale doorschijnendheidfactor (opacity) is om garant te kunnen staan voor de drukkwaliteit. Wanneer je een tint van de kleur toegepast, ofwel een bepaald percentage van de kleur, is het van belang te weten dat circa 10% de minimale waarde is.

Transparanties en overdruk

Transparanties en overdruk kunnen problemen veroorzaken. Om die redenen dienen transparanties te worden afgevlakt. Daarnaast wijzen wij je erop dat tekst en/of beeld niet op overdruk moet staan. Wanneer dit namelijk wel het geval is, bestaat er het risico dat betreffende tekst en/of beeld in het drukprocédé slecht tot niet zichtbaar zijn. Witte teksten of vlakken e.d. die op overdruk staan zullen in zijn geheel wegvallen. (let op: het aanleveren van bestanden met transparanties en/of overdruk is geheel op eigen risico.)

Lijnen

Indien je gebruik maakt van lijnen en strepen mogen deze niet dunner zijn dan 0,25 punts. Negatieve lijnen moeten tenminste een dikte van 0,5 punts hebben. 

Speciale lijnen en vormen

Moet jouw product in een speciale vorm uitgesneden worden? Of wil je een speciaal effect met een vlak Spot UV lak of goudfolie? Wanneer je dit duidelijk aangeeft in je bestand, herkent onze machine deze lijnen / vlakken en weet vervolgens waar de afwerking moet komen. Je geeft dit duidelijk aan door de lijnen en/of vlakken een eigen kleurstaal te geven met herkenbare naam (Bijvoorbeeld ‘Stans’ of ‘Folie’) en zet deze op ‘overdruk’. Gebruik voor deze eigen kleurstaal ‘steunkleur’ in plaats van ‘proceskleur’. Let op! Soms worden elementen per ongeluk op overdruk gezet. Controleer daarom altijd of de juiste vlakken en lijnen op overdruk staan.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij de opmaak of bij het juist aanleveren van je bestanden? Neem dan contact op met onze grafisch vormgever!

Chat openen
1
Hulp nodig?
Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn? Mijn klantenservice is bereikbaar van ma-vrij tussen 9.00 en 12.00 uur. Groetjes AmarinsB